Zachodniopomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach serdecznie zaprasza do wzięcia udziału w XVIII edycji ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo ­Smaki Regionów", którego organizatorem na szczeblu centralnym jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego w partnerstwie ze Związkiem Województw RP.

Celem konkursu jest identyfikacja regionalnych produktów, ich promocja a także zachęcanie mieszkańców do poszukiwania alternatywnych źródeł dochodu oraz przygotowanie producentów do ubiegania się o odpowiednią prawną ochronę, zgodną ze standardami obowiązującymi w UE. Jednocześnie konkurs odbędzie się w dniu 12 maja 2018 r. w Szczecinie.

W konkursie mogą wziąć udział osoby, które zaprezentują produkty i potrawy spełniające warunki według Regulaminów na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz na najlepszą potrawę regionalną.

Jednocześnie zgłoszenia przyjmowane będą przez:

  • produkt — Zachodniopomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach
  • potrawa/gastronomia — Urząd Marszałkowski Województwa Zachodniopomorskiego

Ostateczny termin nadsyłania zgłoszeń upływa z dniem 20 kwietnia 2018 r.

Zgłoszenia w kategorii produkt należy przesłać na adres:
Zachodniopomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach 73-134 Barzkowice 2
Dopisek: Konkurs „Nasze Kulinarne Dziedzictwo"

Zgłoszenia w kategorii potrawa/gastronomia należy przesłać na adres:
Urząd Marszałkowski Województwa Zachodniopomorskiego
Wydział Rolnictwa i Rybactwa
ul. Starzyńskiego 3-4
70-506 Szczecin

Informacji udziela:
Dział Rozwoju Obszarów Wiejskich
ZODR w Barzkowicach
tel. 91 479 40 59,
tel. 91 479 40 29,
tel. 91 479 40 69.

W załączeniu:

  • Ogłoszenie konkursu
  • Plakat promujący konkurs
  • Regulamin konkursu - PRODUKT
  • Karta zgłoszeniowa - PRODUKT
  • Regulamin konkursu - GASTRONOMIA
  • Karta zgłoszeniowa - POTRAWA/GASTRONOMIA
Załączniki:
Pobierz plik (plakat_NKD_SR_2018.jpg)Plakat promujący konkurs[Plik ,JPG]381 kB
Pobierz plik (regulamin konkursu NKD-SR.DOCX)Regulamin konkursu na najlepsze produkt i potrawę regionalną[Plik .DOCX (MS Word)]110 kB
Pobierz plik (regulamin NKD-SR 18 potrawy.doc)Regulamin konkursu - GASTRONOMIA[Plik .DOC (MS Word)]254 kB
Pobierz plik (regulamin NKD-SR 18 produkt.doc)Regulamin konkursu - PRODUKT[Plik .DOC (MS Word)]261 kB
Pobierz plik (uczestnicy.pdf)Ogłoszenie o konkursie[Plik .PDF]429 kB
Pobierz plik (zgloszenie potrawa 2018.docx)Karta zgłoszeniowa - POTRAWA/GASTRONOMIA[Plik .DOCX (MS Word)]14 kB
Pobierz plik (zgloszenie produkt 2018.docx)Karta zgłoszeniowa - PRODUKT[Plik .DOCX (MS Word)]22 kB
Tagged Under

Nasi partnerzy

Gmina Barlinek

Gmina Bierzwnik

Gmina Boleszkowice

Gmina Choszczno

Gmina Dębno

Gmina Krzęcin

Gmina Lipiany

Gmina Myślibórz

Powiat Myśliborski

Gmina Pyrzyce

Gmina Nowogródek-Pomorski

Gmina Pełczyce

Powiat Choszczeński

Gmina Przelewice

Gmina Recz

Gmina Trzcińsko-Zdrój


Więcej...


Więcej...

Zapisz się do naszego newslettera

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego NEWSLETTERA! Będziesz widział o wszystkich ważnych wydarzeniach pierwszy...


„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”,
Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

"Europejski Fundusz Morski i Rybacki",
Instytucja Zarządzająca PO Rybactwo i Morze 2014-2020 - Minister Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej.

Operacja mająca na celu sprawne wdrażanie Strate­gii Roz­woju Lokalnego Kierowanego przez Społeczność (LSR),
w tym realizację Planu Komunikacji, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej
w ramach działania 19 „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” 
objętego
Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 – 2020
w zakresie poddziałania 19.4 „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji”.

Przewidywane wyniki operacji: postęp finansowy we wdrażaniu operacji w ramach LSR.